Verloren tijd

verloren tijd

Deze blog schrijf ik in verloren tijd. Ik heb niks gepland en pas over 2 uur een afspraak. Ik hoef ook helemaal geen blog te schrijven. Niemand zit erop te wachten :). En dus kijk ik wel wat er komt. Het lezen van deze blog doe jij ook in verloren tijd, hoop ik. Goede kans dat je het dan voor je plezier doet.

Ik merk al jaren, dat ik in verloren tijd op mijn best ben. Ik kom op frisse ideeën, ik ben ontspannen, dingen gaan vanzelf en ik stop zodra ik geen zin meer heb. Als ik de tijd verlies, win ik de eeuwigheid. Eeuwigheid is blijdschap, plezier, enthousiasme, levenslust, wijsheid, creativiteit en ga zo maar door. Ons tijdsbesef beperkt onze eeuwige eigenschappen. Jammer dat we zoveel dingen in onze samenleving zo anders organiseren: doelen stellen, regels hanteren, druk uitoefenen, hoge verwachtingen hebben, evalueren, beoordelen. Daar worden mensen echt niet beter van. Maar dat zal in veel toonaarden ontkend en bestreden worden, ben ik bang. Alles in verloren tijd organiseren is per definitie onmogelijk. Verloren tijd kun je juist niet organiseren. Dat is zo.

Je moet misschien een beetje tegen de stroom inzwemmen, als je meer met verloren tijd wilt doen. Het hoeft niet heel spectaculair te zijn, of provocerend. Maar als je er bewust mee aan de gang gaat, kan het je veel opleveren: minder stress, minder druk van anderen of van jezelf, minder domme doelen, minder valse verwachtingen. Je wint er eeuwige eigenschappen mee.
Als je ontspannen, doelloos en verwachtingsvrij bent, zet je een stap in de goede richting. Dan voel je je misschien wat verloren. En dat is precies de bedoeling.

Ga eens veel te vroeg naar een afspraak toe. Niet vanwege de file, maar voor je eigen ontspanning. Zo creëer je wat verloren tijd. Ik heb daar ondertussen een gewoonte van gemaakt en het heeft me al veel rustige momenten opgeleverd, die vroeger altijd gestresst waren. Nu zit ik vaak een uurtje in een leeg, saai zaaltje te wachten op een groep mensen die een training komt volgen. Ik waardeer dat uurtje steeds meer.
Voor jou zullen er ongetwijfeld weer andere manieren en momenten zijn waarin je verloren tijd kunt laten ontstaan. Ik ben benieuwd hoe jij je verlies zou vormgeven. Verlies van het goede soort. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *