Veelzijdig Leiderschap

vonkGoed leiderschap beweegt mensen in de juiste richting. Als je het goed doet, merk je dat gemotiveerde medewerkers zich met plezier voor je inzetten. Ze zetten de ideeën van jou of van je organisatie om in daden, producten en diensten. Liefst ongedwongen, vanuit een inspirerende visie. Vakbekwaam en met een juiste antenne voor klanttevredenheid. Zelfstandig en tegelijk toegewijd aan het gemeenschappelijke doel.

Inhoud van de training
In deze training ga je aan de slag met je eigen mogelijkheden en grenzen als leider of als aankomend leider. Je brengt ze in kaart en kiest waarin je wilt ontwikkelen. Ondertussen krijg je een spiegel voorgehouden met praktische oefeningen en compacte theoriekaders over leiderschap in de praktijk. Je krijgt feedback van mij als trainer en van je collega’s. Je staat stil bij 1. de verschillende stijlen die je hanteert, 2. de vaardigheden die je nodig hebt en 3. de boodschappen die je uitdraagt. Je werkt zo aan je diepgang en je autoriteit. Ondertussen groeit je veelzijdigheid en flexibiliteit, zodat je je in veel situaties kunt redden.

VeelkleurigDoelen van de training Veelzijdig Leiderschap
Flexibiliteit in je leiderschapsstijlen.
Vergroting van je vaardigheden als ondernemer.
Aanzetten voor een krachtige en doorleefde visie.
Eigen maken van gezonde leiderschapsprincipes.

Aanpak van de training
Je gaat een praktische training tegemoet, waarin je inzichten en ervaringen opdoet die je direct kunt toepassen in je team, in je organisatie. Je belicht bekende dilemma’s vanuit andere invalshoeken. En je komt tot nieuwe aanpakken en boodschappen waarmee je leiding geeft. Je verbindt je leiderschap aan je persoonlijke eigenheid. Voorwaarde is daarom dat je open wilt zijn en authentiek. Dat je daar in wilt en durft te groeien.