Relatiecoaching

Relatiecoaching heeft tot doel om het onderlinge gesprek en het samenleven te helpen verbeteren. Als jullie er al langere tijd samen niet goed uitkomen, kan een frisse blik jullie weer op gang helpen. Je krijgt oog voor vastzittende gedachten en overtuigingen die je niet (meer) naar elkaar uitspreekt.

81184Een intieme relatie is bedoeld om verbinding en eenheid te vieren. Als het scheefgroeit kun je het als een last ervaren, iets wat moeite kost.

Relatiecoaching helpt jullie dan om weer oog te krijgen voor elkaar. Voor elkaars sterkte en zwakte. Je krijgt nieuwe ideeën en vat weer nieuwe moed. De gesprekken kunnen je ook helpen om verdriet, pijn en gemis te verwerken. Je kunt werken aan herstel van vertrouwen.
Tijdens en na de gesprekken groeien jullie naar een open en transparante omgang met elkaar. Meer nabij.
Daarmee kom je dichterbij de realiteit van je relatie, met plussen en minnen. Van plussen kun je meer genieten; met minnen leer je omgaan.

Hieronder kun je iets proeven van mijn kijk op intieme relaties. Je kunt er alvast eens naar kijken als je aan de slag wilt met je eigen relatie. In het filmpje over Dynamiek in je relatie bespreek ik het dilemma in elke relatie: zelfstandigheid tegenover verbondenheid. In een gezonde relatie komt dit dilemma tot uiting in een speelse dynamiek. In het andere filmpje maak je kennis met de valkuilen van ditzelfde dilemma tussen zelfstandigheid en verbondenheid. Je kunt doorschieten in verbondenheid (te close of zelfs klef), maar ook in zelfstandigheid (ongezonde dominantie of onderdanigheid). De filmpjes spreken voor zich, denk ik. Wil je er eens over doorpraten voor je eigen situatie? Dat kan! Je bent welkom om contact met me op te nemen.

…….